Om Oss

Jag heter Monica Grandin Högberg och bor med min man Jan i Tångaberg, i en villa strax utanför Varberg. Nära till skog och natur, nära till havet och strandängar. Barnen är vuxna och flyttat ut för länge sedan. Men de kommer ofta med barnbarnen till oss.2016-06-07 10.03.05

Drömmen om en kennel och hunduppfödning har funnits i många år. Nu när vi 2015, startar vår kennel så har vi vår Cavalierstik, Stella, med det vackra kenneln namnet Toftas Mary Queen of Scots., samt min dotter Victorias Cavaliershane, Charlie ,även han från Toftas med kennelnamnet Toftas Lilac Charm. Båda två är väldigt behagliga, trevliga och sociala hundar, mycket vana vid barn och allt vad det innebär.

Vår ambition är en liten kennel, med Cavalieren i fokus. Vi kommer bedriva uppfödning i liten skala, ca 1 kull om året. Uppfödningen sker i hemmet, i vår familj. Vilket gör dem trygga och sociala. All avel sker efter Svenska Kennelklubbens och Cavaliersällskapets regler och rekommendation. Våra hundar är ögonlysta, knäledsundersökta och hjärtkontrollerade u. a. Samtliga valpar registreras i SKK, ID-märks med chips, vaccinerade, avmaskade och veterinärbesiktigade före leverans. Valparna är försäkrade i Sveland och mot dolda fel upp till 3 år. Vi gör även BPH – Test (Beteende- och personlighets test, hund) på våra hundar som vi har i avel.

Vi lägger stor vikt på hundarnas hälsa men också på att man har harmoniska, rastypiska och vackra Cavalierer.

Som valpköpare är du välkommen att besöka oss och bekanta er med er valp. Erfarenheten från vår uppfödare till Stella och Charlie är en förebild och jag kommer försöka  lära från henne. Vi kommer också försöka ha valpträffar, då träffas vi både vuxna och barn tillsammans med våra hundar för en trevlig stund tillsammans.

Bakgrund

Namnet på min Kennel är Pick Me Up. Namnet är taget från min första Cavalier som hette Lyalands Pick Me Up, vi kallade henne Sessan, en liten prinsessa.. Hon är orsak till att  jag idag har min tredje Cavalier.  Sessan kom till oss redan 1996.

Tankarna på hund har alltid funnits eftersom jag är uppväxt med hundar sedan barnsben. Barnen och jag pratade ofta hund. Sonen ville ha en liten långhårig tax, dottern en stor collie. Efter kontakt med Kennelklubben som rekommenderade Cavalier, gick vi på hundutställning och föll för Cavalieren. Kontaktade Lyalands Kennel i Båstad och lilla Sessan kom till oss.

När Sessan var 4 år skaffade vi en Cavliershane, Lyalands James Bond, namnet var enkelt välja, hans mamma hette Miss Moneypenny.

Sessan och James var två helt olika personligheter. Sessan var försynt, tillgiven och dessutom en orädd hund. James var framåt, mycket tillgiven och en spelevink full av bus och upptåg. De två tillsammans var oskiljaktiga.

När min dotter flyttat hemifrån bestämde hon sig att skaffa en egen hund. I juni 2012 hämtade hon Charlie /Toftas Lilac Charm från Toftas Kennel, Birgitta Persson i Flenninge. Vi hade varit i kontakt med henne redan i slutet av 2011 och diskuterat valpköp.

Nu smyger jag på dig!
Nu smyger jag på dig!

I juli 2012 fick vår älskade James somna in på altanen, solen strålade och det var en vacker dag. Två dagar tidigare hade Birgitta Persson ringt och sagt att de hade fått valpar. Jag hade tidigare tingat en liten tikvalp – men först när James var borta.

Vi åkte ner och hälsade på. När vi såg tikarna, var det bara en vi såg och det var vår Stella! Hon fick oss att smälta direkt. I20121009_150018 oktober 2012 hämtade vi hem henne.

Stellas kennelnamn är Toftas Mary Queen of Scots. Namnet på en ros samtidigt som det är namnet på Skottlands drottning, När Mary Queen of Scots avrättades gömde sig hennes cavalier under Mary´s kjolar.

Nu äntligen går min dröm i uppfyllelse, få ha en kennel och föda upp valpar, 1 kull om året. Valpar som får växa upp i familjeförhållande med småbarn,