Om Oss

Jag heter Monica Grandin Högberg och bor med min man Jan i Tångaberg, i en villa strax utanför Varberg. Nära till skog och natur, nära till havet och strandängar. Barnen är vuxna och flyttat ut för länge sedan. Men de kommer ofta på besök med barnbarnen till oss.2016-06-07 10.03.05

Drömmen om en kennel och hunduppfödning har funnits i många år. När vi 2015, startade vår kennel så har vi vår Cavalierstik, Stella, med det vackra kenneln namnet Toftas Mary Queen of Scots., samt min dotter Victorias Cavaliershane, Charlie,även han från Toftas med kennelnamnet Toftas Lilac Charm. Båda två är väldigt behagliga, trevliga och sociala hundar, mycket vana vid barn och allt vad det innebär.

Vår ambition är en liten kennel, med Cavalieren i fokus. Vi kommer bedriva uppfödning i liten skala, ca 1 kull om året. Uppfödningen sker i hemmet, i vår familj. Vilket gör dem trygga och sociala. All avel sker efter Svenska Kennelklubbens och Cavaliersällskapets regler och rekommendation. Våra hundar är ögonlysta, knäledsundersökta och hjärtkontrollerade u. a. Samtliga valpar registreras i SKK, ID-märks med chips, vaccinerade, avmaskade och veterinärbesiktigade före leverans. Valparna är försäkrade i Sveland/AGRIA och mot dolda fel upp till 3 år. Vi gör även BPH – Test (Beteende- och personlighets test, hund) på våra hundar som vi har i avel.

Vi lägger stor vikt på hundarnas hälsa men också på att de är harmoniska, sociala, rastypiska och vackra Cavalierer.

Som valpköpare är du välkommen att besöka oss och bekanta er med er valp. Erfarenheten från vår uppfödare till Stella och Charlie har varit en förebild och jag har försökt  lära från henne. Numera gör vi även hembesök till valpköparen med valpen när den blivit 7-8 veckor. Vi försöker också ha valpträffar, då träffas vi både vuxna och barn tillsammans med våra hundar för en trevlig stund tillsammans. Gärna ute i trädgården där hundarna kan springa.

 Bakgrund

Namnet på vår Kennel är Pick Me Up. Namnet är taget från min första Cavalier som hette Lyalands Pick Me Up, vi kallade henne Sessan, en liten prinsessa. Sessan kom till oss redan 1996. Tack vare henne  har jag kunnat förverkliga min dröm om att starta en kennel.

Tankarna på hund har alltid funnits eftersom jag är uppväxt med hundar sedan barnsben. Som vuxen har barnen och jag ofta pratat om att skaffa en hund. Sonen ville ha en liten långhårig tax, dottern en stor collie. Efter kontakt med Kennelklubben som rekommenderade Cavalier, gick vi på hundutställning och föll för Cavalieren. Kontaktade Lyalands Kennel i Båstad och lilla Sessan kom till oss.

När Sessan var 4 år skaffade vi en Cavliershane, Lyalands James Bond, namnet var enkelt välja, hans mamma hette Miss Moneypenny.

Sessan och James var två helt olika personligheter. Sessan var försynt, tillgiven och dessutom en orädd hund. James var framåt, mycket tillgiven och en spelevink full av bus och upptåg. De två tillsammans var oskiljaktiga.

När min dotter flyttat hemifrån bestämde hon sig att skaffa en egen hund. I juni 2012 hämtade hon Charlie /Toftas Lilac Charm från Toftas Kennel, Birgitta Persson i Flenninge. Vi hade varit i kontakt med henne redan i slutet av 2011 och diskuterat valpköp.

Nu smyger jag på dig!
Nu smyger jag på dig!

I juli 2012 fick vår älskade James somna in på altanen där han trivdes bäst, solen strålade och det var en vacker dag. Två dagar innan hade Birgitta Persson ringt och sagt att de hade fått valpar. Jag hade tidigare tingat en liten tikvalp – men först när James var borta.

Vi åkte ner och hälsade på. När vi såg tikarna, var det bara en vi såg och det var vår Stella! Hon fick oss att smälta direkt. I20121009_150018 oktober 2012 hämtade vi hem henne.

Stellas kennelnamn är Toftas Mary Queen of Scots. Namnet på en ros, samtidigt som det är namnet på Skottlands drottning. När Mary Queen of Scots avrättades gömde sig hennes cavalier under hennes kjolar.

Nu äntligen har min dröm gått i uppfyllelse, få ha en kennel och föda upp valpar, 1 kull om året. Valpar som får växa upp i familjeförhållande med småbarn

Utbildning

Jag har genomgått SKK:s Hunduppfödarutbildning 2017 samt genomgått SKK distansutbildning  Hundens Beteende 2019.

20170613_223507-kopia20191229_191425

 Uppdatering

Stella har haft 3 stycken valpkullar. Nu är hon 7,5 år och skall inte ha flera kullar. Charlie är snart 8 år och fått gå i pension efter ett par lyckade parningar under 2018.. Nu planerar vi para Stacy, våren 2020. Sedan har vi Lisa som bara är 1,5 år och inte skall ha några valpar.

2019-12-14-20-07-42-1 2019-12-23-14-48-48

 

 

 

 

 

 

 

2021 Uppdatering

Vi har nu tagit farväl av 2020 ett år som mest präglas som ett år med Corona, pandemi. Inte speciellt trevligt för någon med alla dessa nödvändiga restriktioner. Men det går. Man vill ju bli av med Corona så snart de går och då får vi alla hjälpas åt. För oss blir det att träffa valpköpare utomhus, hoppas på bra väder och en fika på altanen.

Idag har jag haft 4 kullar. 3 som ovan med Stella som mamma. I maj 2020 fick Stacy sin första kull. Blev bara två valpar, men vilka valpar så fina. Yogi var pappa till dem och om allt går bra så kommer vi att para Stacy med honom igen vid nästa löp.  Förhoppningsvis valpar i maj. Det blir Stacys sista kul för hon blir 5 år i juli. Vi kommer inte att para Lisa som det ser ut idag.

Uppdatering

Pandemin har fortsatt prägla även detta året. Stacy parades med Yogi och fick  i maj tre underbara valpar, tikar allihop. Vår Lisa har vi parat och nu hoppas vi att det blir valpar. Om så är fallet kommer det valpar i mitten av december. Tidig julklapp till oss. Lisa parades med Marley.

Uppdatering januari 2023

Lisa fick 4 valpar 11/12 december 2021. 3 tikar och en hane, alla döpta efter kända Vikingar. Alla fyra har kommit till underbara valpköpare. Dessa valpar är nu 1 år gamla. Planerna var att para både Lisa och Stacy våren 2022. Men de löpte väldigt sent, därav inga valpar eftersom vi själva hade en tjänsteresa inbokad till Asien och kunde inte ha valpar på hösten. Men nu är det nytt år och vi har kvar planerna på valpar efter Lisa.